Nem számít az életkor, a fülfertőzések tünetei mindig kellemetlenek. Van azonban néhány otthon is kipróbálható módszer a fülfájdalom enyhítésére.

Milyen típusú fülgyulladásról van szó?

A fülfertőzéseknek két gyakori típusa van. A középfülfertőzések gyakoriak a gyermekeknél, és általában hallászavart, lázat és fájdalmat okoznak külső jelek, például fülelvezetés vagy duzzanat nélkül. A hallójáratot érintő fülfertőzés, melyet általában úszófülnek is neveznek, mivel a víznek való kitettség kockázati tényező, fájdalmas és látható jelei vannak, például duzzadt hallójárat vagy gennyes váladékozás.

Fülfájás elleni szerek, amelyeket kipróbálhat

Számos otthoni gyógymód létezik a fülfájás enyhítésére. Próbálja ki ezeket az első két-három napban, ha a tünetek enyhék.

fülfertőzés fülfájdalom
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Meleg vagy hideg borogatás - Helyezze az érintett fülre, hogy enyhítse a fájdalmat. Ön dönti el, hogy milyen hőmérsékletet használ. Csomagolja be egy törülközőbe, hogy ne legyen túl hideg vagy túl meleg.

Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók – Ezek a gyógyszerek segítenek leküzdeni a fájdalmat és a lázat. A felnőttek és a gyermekek is könnyebben pihenhetnek, ha megfelelő adagban szedik az acetaminofent vagy az ibuprofént.

Alvási pozíció - Az alvás módja befolyásolhatja a fül fájdalmának mértékét. Pihentesse a fejét két vagy több párnán, hogy az érintett fül magasabban legyen, mint a test többi része. Vagy ha a bal fülben fertőzés van, aludj a jobb oldaladon. Kisebb nyomás = kevesebb fülfájdalom.

Mikor kell orvoshoz fordulni fülfájás miatt?

Amennyiben a tünetei két-három nap múlva is fennállnak, még akkor is, ha vény nélkül kapható szereket vagy egyéb otthoni gyógymódokat próbált ki.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.