Nem csupán a babára vágyó nőknek segíthet a méhmasszázs. Számos egyéb női baj kiegészítő kezeléseként is érdemes rendszeresen gyakorolnunk ezeket a gyógyító mozdulatokat.

Hogyan segít a méhmasszázs?

Legfőbb erényei közt felsorolható az alhasi vérkeringés javítása, melynek hatására több oxigén és tápanyag jut a petefészkekhez. Segít az egészséges hormonegyensúly helyreállításában, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, valamint csökkenti a görcsöket és a vérzés erősségét a menstruáció alatt.

női bajok méhmasszázs termékenységmasszázs
Forrás: freepik.com

Mikor alkalmazzuk?

A célunktól függően a ciklusunk más-más időpontjaiban alkalmazhatjuk a méhmasszázst. Azonban általánosságban elmondható, hogy a legideálisabb a menstruáció időszakában végezni a masszázst, egészen az ovuláció kezdetéig. Viszont amennyiben kimondottan a termékenységünket szeretnénk vele fokozni, a luteális szakaszban (kb. a ciklus 15-28. napja) szüneteltessük a méhmasszázst, ezzel elkerülve az esetleges vetélés kockázatát.

+1 kiegészítő kezelés

Ha tovább szeretnénk fokozni a masszázs hatékonyságát, előtte alkalmazhatunk az alhason ricinusolajos pakolást. Ez harmonizálja a nyirokrendszer és a máj működését, intenzív méregtelenítő hatással bír, illetve gátolja a letapadások megjelenését vagy segít a már meglévő letapadások feloldásában.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

A stressz a barátunk és az ellenségünk is lehet (x)

A túlélésünket szolgálja, nagyobb teljesítményre sarkallhat, de tönkre is tehet bennünket, ha túl sok van belőle. Létezik-e jó stressz, vagy mindenképpen káros? Hogyan küzdjünk meg azzal, ha túl sok a feszültség és kifáradunk a nyomasztó elvárások, szoros határidők és a hétköznapi bosszúságok miatt?