Amennyiben nem tesz ellene valamit, egész nap zavarni fogja ez az érzés. Ha nem segítenek az eddig bevált módszerek, sétáljon a szabadban.

Ugyan eddig nem sok jól megtervezett klinikai kutatás készült a gyaloglás szorongásra gyakorolt ​​hatásáról, de egy áttekintő vizsgálat eredményei szerint az aerob gyakorlatok valóban hatékonyak szorongás esetén, különösen, ha magasabb intenzitásúak.

A szakorvosok minden mentális betegségben szenvedőnek javasolják a rendszeres testmozgást, valamint azt, hogy figyeljenek arra, hogyan érzik magukat utána. A betegek legtöbbje esetében a fizikai aktivitás erőteljes hatással van a hangulatukra és a szorongással való megküzdési képességükre. Amikor stresszes, ideges, dühös vagy szorongó, már egy kicsit hosszabb, tempósabb séta is rendkívül hatékony hangulatjavító hatású lehet. Sokkal éberebb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lehet, és néhány óra múlva már nem is érzi azt a kellemetlen feszültséget, amelyet a szorongás vagy a stressz okozott.

szorongás testmozgás
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Ha szorongó típus, mindenképpen ajánlott, hogy a rendszeres testmozgást tegye a mindennapi élete részévé. Minél intenzívebb a mozgás, annál hatékonyabb. A magasabb intenzitású aerob edzések (például séta, futás, kerékpározás, úszás) után tehát nagymértékben javulhat a hangulata, arról nem is beszélve, hogy az általános egészségi állapotán is sokat javíthat.

Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy beszéljen szakorvosával, ha mentális egészségi problémákkal küzd, mivel néha ezeket a tüneteket más szervi betegségek is okozhatják.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.