A látásunk az egyik legfontosabb érzékelésünk. Annak értékét akkor fogjuk fel igazán, ha a szemeinkkel valami gond adódik.

Már egy kisebb mértékű látásromlás is megijeszthet és orvoshoz késztet. A szemész szakorvosra bízva magunkat tesszük azt, amit mondanak. Lehetőség van speciális, egyénre mért szemüvegekkel korrigálni a látásunkat. Ma már nagyon modern technikával mérik fel azt, hogy mire van szükség, ráadásul a két szem közötti eltéréhez mérten készülnek el a szemüvegek. Nemcsak a lencsével, de a kerettel is variálni lehet, így az állandó viselet nagyon esztétikus megjelenést kölcsönözhet. Ugyanakkor vannak, akik így is szívesen vennék le a szemüveget, ha lehetne és elgondolkodnak a látáskorrigáló szemműtéten. A lézerrel történő kezelés gyors beavatkozás és gyors eredményt is kínál. Már csak az a kérdés, hogy mikor érdemes ilyen kezelés alá vetnünk magunkat?

Sokan halogatják a látáskorrekciós műtétet még akkor is, ha az már a látásuk élességén is érződik. A nyári szabadság idejére időzített lézeres szemműtéttől azért tartanak a legtöbben, mert a magas UV-sugárzás csak megnehezíti a gyógyulást. Akkor jobb télen túlesni rajta?

Télen vagy nyáron?

A lézeres szemműtét nem olcsó mulatság, viszont hihetetlen eredményekkel lehet számolni, ezért sokan vállalják. A gyógyulás szempontjából szinte mindegy, hogy a meleg vagy a hideg időszakra időzítjük annak elvégeztetését, ugyanis hasonlóan zajlik. Ma már a téli UV-sugárzás is elég erős tud lenni. Aki azt gondolja, hogy a műtét utáni napszemüveg viselése csakis nyáron indokolt, az téved. Télen éppen úgy kötelező kiegészítő lehet a műtött szemű betegeknek. A nyáron elvégzett lézeres szemműtét semmivel sem kockázatosabb, mint más évszakokban. A napszemüveg kötelező jellegű viselete még télen is kötelező, nyáron pontosan így van ez.

A gyógyulás felgyorsítható, a fertőzést elkerülhető, ha az uszodai vagy a természetes vizekben való úszást mellőzük a műtét utáni legalább egy hónapban, mindegy, hogy a műtét nyáron vagy télen zajlott le.

Forrás: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.