25 fok felett extrán ügyelnünk kell kedvenceinkre, és ez 30 foknál melegebb hőmérsékletben fokozottan igaz.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a házi kedvenceinkre a nyári időszakban fokozottan odafigyelni. Mivel nem tudnak izzadni, csak lihegéssel hűtik magukat, még nehezebb dolguk van, mint nekünk, pedig az emberi szervezetet is alaposan igénybe veszi a hőség. Az alábbi néhány dolgot sose feledjük el betartani, és máris rengeteget könnyítünk imádott kedvencünknek a meleg átvészelésében!

Víz minden mennyiségben

Ne csak napi kétszer adjunk inni a kisállatoknak, legyen számukra egész nap elérhető a víz. Hadd igyanak bármikor, amikor megszomjaznak, épp, ahogy az embereknek, nekik is nagyobb a vízigényük a forró napokon. Igyekezzünk minél többször frissre cserélni a tálban az ivóvizet.

Óvatosan az aszfalton

Lehetőleg a hajnali és a késői órákban induljunk sétára a kutyával, vagy engedjük ki a cicát, ugyanis a forró beton alaposan megkárosíthatja a tappancsaikat. Enyhébb égési sérüléseket is szerezhetnek, így, ha tehetjük, a déli, kora délutáni órákat, mikor a legmelegebb az idő, kerüljük el séta céljából. Jó ötlet bekenni a mancsaikat ápoló krémekkel is, ha már kiszáradt a forró aszfalttól, esetleg felrepedezett.

háziállat
Forrás: pexels.com

Jobb az árnyékban

Igyekezzünk a lakásban vagy házban is árnyékos pontokat biztosítani, ahol hűsölhetnek. Néha mossunk fel hideg vízzel a csempén, vagy sötétítsünk be a ház valamelyik részén, hogy a nap legmelegebb óráit átvészelhessék. Energikusabbak lesznek estére, és sokkal kisebb az esély arra, hogy túlmelegszenek.

Fürdessük meg gyakran

Ahogy az emberek is gyakrabban állnak be a zuhany alá a nagy forróságban, úgy a kutyák, cicák, de még a rágcsálók is élvezik, ha egy kis hideg víz éri a testüket. Fürdessük meg őket, vagy vizezzük be bundájukat, hogy áthűlhessen a testük.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.