Lehet, hogy ártalmatlannak tűnnek, de ezeknek az aranyos lényeknek van egy sötét oldala.

A katicabogarak kannibálok

Ezek az élénk színű bogarak nem félnek egymás felé fordulni, ha kevés az étel. Ha ez túlélés kérdése, a felnőtt katicabogarak megesznek más, fiatal vagy újszülött katicákat. A bogaraknak egy gonosz védekező mechanizmusuk is van: megriadva a katicabogarak kellemetlen szagú folyadékot bocsátanak ki a lábuk ízületeiből, ami segít elrettenteni a ragadozókat.

A tengeri csillagoknak szörnyű étkezési szokásai vannak

Nem lehet meglepetés, hogy ezek a szokatlan lények rendelkeznek néhány biológiai különcséggel - például a karok hegyén lévő apró „szemfoltokon” keresztül látnak. De étkezési szokásaik egyenesen groteszknek minősülnek. Kagyló elfogyasztása érdekében az ötágú állat kissé felnyitja a kagyló a héjat, kidugja a gyomrát a szájából a héjba, megemészti az állatot, majd visszacsúsztatja a gyomrát a saját testébe.

A csigák borotvaéles fogakkal rendelkeznek

Mennyire rémisztő lehet egy állat, ha átlagosan 0,03 km per óra sebességgel mozog és otthagy egy hosszú nyálkanyomot? Egy pillantás a csiga szájába elárulja: a csigáknak, beleértve a házas csigákat és a meztelen csigákat, ezernyi apró fog található a szalagszerű szerkezetben, amelyet radulának hívnak. A fajtól függően ezeket a fogakat méregszigonyként használják, zsákmányt vágnak, vagy szellemcsiga esetén földigilisztákat fognak meg és emésztenek fel.

A lassú lorisz majmoknak mérgező könyökük van

Az őzszemű lassú lorisz népszerű egzotikus háziállat, de ezek a kis szőrgömbök az egyetlen mérgező emlősök a világon. Általában legfeljebb 15 hüvelyk hosszú állatok toxikus váladékot termelnek a felkar brachialis mirigyéből, amely más emlősöknél súlyos allergiás reakciót válthat ki. Fenyegetett állapotban a lények megnyalják a váladékot, megharapják a ragadozót, és a mérget a sebbe juttatják.

A jegesmedvék gonosz ragadozók

A jegesmedvék aranyosnak és bújósnak tűnhetnek, de ők a világ legnagyobb szárazföldi ragadozói, akik gyakran a fókák által a jégbe vágott lyukakat keresik. Kiváló szaglásukkal a jegesmedvék megvárják, amíg észlelik a fóka lélegzetét, majd benyúlnak a lyukba, és a fókát a jégre húzzák. A hím jegesmedvékről ismert, hogy a kétszer nagyobb méretű zsákmányokat támadják meg és ölik meg, ideértve a rozmárt, a beluga bálnákat és a narvalákat.

A delfinek szeretnek zaklatni és kínozni másokat

Tudjuk, mire gondolsz - hogyan lehet ilyen fenséges, nyugodt lény, mint a delfin, ennyire gonosz? Nos, a szerencsétlen igazság az, hogy valójában meglehetősen erőszakosak lehetnek, ha játékos kedvük van. A delfinekről megfigyelték, hogy a bébicápákat röplabdaként használták, és egy esetben megmagyarázhatatlan agresszió során bandákba tömörültek és megölték azt.

A női pingvinek elrabolják mások fiókáját

Azok az imádnivaló vándorpingvinek, akiket szeretsz, valójában babarabló méregzsákok lehetnek, ha elveszítik saját fiókáikat. Noha az emberrablás csak néhány órától egy hétig tart, nem mintha az emberrabló visszaadná a gyereket, amikor elveszíti érdeklődését. Valójában rosszabb a helyzet- az emberrabló pingvin egy idő után magára hagyja ellopott csibéjét, így az valószínűleg elpusztul.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.