A hideg időjárás beköszöntével számos dologra érdemes odafigyelnünk, hogy kutyáink az őszi-téli időszakban is egészségesek maradjanak. Íme néhány jó tanács.

A hűvös, csapadékos idő és a korai sötétedés miatt ilyenkor gyakran rövidülnek az esti séták, így érdemes odafigyelni, hogy ennek ellenére állatunk ne hízzon el, amely könnyedén elérhető több beltéri mozgással, valamint a túletetés elkerülésével.

Fontos, hogy a hidegtől kutyáinkat is óvjuk: a sétához adjunk rájuk kabátot, hazaérve pedig szárítsuk meg bundájukat, és biztosítsunk számukra meleg fekhelyet. Különösen jelentős mindez idősebb, sovány, és ízületi fájdalmakkal küzdő állatok esetén, amely utóbbi probléma a hideg hatására felerősödhet.

Érdemes továbbá védeni őket a kullancsoktól, amelyek ilyenkor nagy számban fordulnak elő, valamint a fagyálló-mérgezéstől, amelyet az állatok szívesen fogyasztanak édes íze miatt, de igen súlyos, gyakran halálos kimenetelű mérgezést is okozhat bennük.

A fertőző betegségek elkerülése érdekében pedig támogassuk állataink természetes védekezőképességét a bundájuk tisztán és szárazon tartásával, egészséges és megfelelő mennyiségű táplálék etetésével, a környezetük (pl. játékok, etető, itató) tisztán tartásával, a stressz elkerülésével, és immunerősítők, például Immunovet alkalmazásával.

 
Neked ajánljuk

Hogyan ronthatja el a környezet a baba alvását?

Az alvási környezet, vagyis a szoba, ahol a baba alszik nagyon erős hatással lehet arra, hogy milyen könnyen tud elaludni, hányszor ébred fel éjjel és mikor kel reggel.