A  flexipóráz használatából egyre több a baleset, ami kutyát, gazdit, járókelőt is érinthet. Bár minden kutyás boltban kapható, inkább kerüld a használatát.

A flexipóráz főként a kistestű kutyusok gazdáinak körében népszerű, mert így kis kedvencük szinte szabadon szaladgálhat. Ez az előny azonban eltörpül a póráz használatának veszélyei mellett. Mutatjuk, melyek ezek:

Károsítja a nyakat

A flexipóráz egyik hátránya, hogy ha a kutyus elkezd szaladgálni és a gazdi hirtelen lefékezi a pórázt, károsíthatja a kutya nyakát és a pajzsmirigyét. A hatalmas rántás a kutya egész gerincére hatással van, ami főleg a kistestű kutyákra nézve lehet életveszélyes. 

Sérülést okozat a gazdinak

Hosszából és vékonyságából adódóan, ha a flexipóráz elszakad, csúnya sérülést okozhat a gazdinak. A másik veszélye a tekeredés: a hosszú zsinór miatt a kézre tekeredhet, ami kisgyerekeknél nagyon veszélyes.

kutya
Forrás: pixabay.com

Égési sérülést okozhat

A flexipóráz égési sérülést okozhat a gazdinak vagy egy járókelőnek, aki épp a póráz útjába kerül. Ezek a sérülések nagyon csúnyák is lehetnek, de akár egy hatalmas esés is lehet a vége a dolognak.

Rossz szokásra tanítja a kutyát

A flexipóráz azért sem ideális, mert a használatával azt erősítjük a kutyában, hogy ha haladni szeretne, húznia kell a pórázt. A legjobb azonban az a kutyának és a gazdinak is, ha az eb laza pórázon, szépen sétál a gazdi mellett.

Borítókép forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.