Egészen elképesztő, hogy az elmúlt két-három évben milyen nagy számot ugrottak a kutyabarát munkahelyek. Mondanunk sem kell csak pozitív hatásai vannak, mind az irodában dolgozók hangulatára, mind a kutyákra nézve.

Szerencsére hazánk is évről évre nyitottabb az olyan munkakörnyezetek megteremtésére, ahova magunkkal tudjuk vinni szeretett négylábú társunkat. Ez pedig nemcsak a gazdiknak nagy megkönnyebbülés… Számos kutatás bizonyította már be, hogy egy kutya jelenléte mennyivel barátságosabb atmoszférát és produktívabb munkavégzést tud előidézni. De mindezek mellett találunk még néhány indokot, miért is vigyük magunkkal dolgozni a kedvencünket:

1. Csökkenti a stresszt

Természetes, hogy munkák során stressz ér minket. Betartandó határidők, meetingek és még sorolhatnánk. Egy kutya jelenléte azonban még ezekben a nehéz helyzeteben is képes csökkenteni a bennünk kialakult feszültséget.

2. Kapcsolaterősítő

Ez alapvetően a kutyus és a gazdi kapcsolatára érvényes, hiszen a közös séták mellett lesz egy újabb program, amely a mindennapok szerves részévé válik és, amelyet szintén együtt csinálhatnak. Arról nem beszélve, hogy nem kell kétségbeesetten hazarohanni, hiszen munka után jöhet is a szabadidő.

3. Gyorsabb és jobb minőségű munkavégzés

Még a munka produktivitására is óriási hatással van az „irodakutya”. Sokkal könnyebben és gyorsabban találnak az alkalmazottak megoldást a problémákra, illetve egy-egy feladatot is fele annyi idő alatt végeznek el a kutyák pozitív energiái miatt.

4. Jobb egészség

A munkavégzés könnyebbé tétele mellett az egészségünkre is óriási hatással tudnak lenni. A kevesebb stressz és a több nevetés hatására, ugyanis erősebb lesz az immunrendszerünk.

5. Könnyebben maradsz bent

Túlórázni senki sem szeret, de az általuk okozott jó hangulat miatt a dolgozók többségének kicsit sem lesz megterhelő plusz időt tölteni az irodában.

Borítókép forrása: Unsplash
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.