Már fogyatékossággal élő fiataloknak is szerveznek pályaválasztásra és munkaerőpiaci készségek fejlesztésére fókuszáló workshopokat.

A 2017-ben indult az #énjövőm program azzal a céllal, hogy a 18-35 év közötti fiataloknak segítsen a munkaerőpiaci elhelyezkedésben. A program során szakképzett trénerek tartanak ingyenes, egynapos workshopokat a résztvevőknek, akik többek között önismeretben, állásinterjúra való felkészülésben, önéletrajzírásban, közösségi média használatban és vállalkozás indításban kapnak segítséget. A 18-35 év közötti nem dolgozó és nem is tanuló fiatalok mellett a workshopok elérhetők hátrányos helyzetűeknek, kismamáknak, fiatal nőknek, kisgyermekes szülőknek, fiatal vállalkozóknak, fogyatékossággal élő fiataloknak és középiskolás lányoknak is. 

A program két új célcsoporttal bővült, a Nők a Tudományban Egyesülettel közösen középiskolás lányoknak segítenek a pályaválasztásban, illetve a fogyatékossággal élő személyek esetében a Jamba Alapítvánnyal dolgozik együtt a program. Közös céljuk, hogy gyakorlati tudással és olyan készségekkel ruházzák fel a résztvevőket, amelyek által könnyebben megtalálhatják a helyüket a munkaerőpiacon.

fogyatékosság
Forrás: pexels.com

A társadalom gyakran passzív, elesett, sajnálatra méltó csoportként gondolkozik a fogyatékossággal élő emberekről, pedig ha ugyanolyan lehetőségeket kapnak az élet különböző területein, mint a többségi társadalom tagjai, akkor ugyanúgy teljes életet élhetnek - így szól a Jamba filozófiája.

A teljes élet része a munkalehetőség a nyílt munkaerőpiacon és a karrier kiépítésének lehetősége is. A karrierindításkor, és annak továbblendítésekor a fogyatékossággal élő álláskeresőknek ugyanúgy jól jönnek a gyakorlati tanácsok, mint bárki másnak. Különösen hasznos a program során, hogy a résztvevők biztonságos környezetben fedezhetik fel és élhetik meg erősségeiket, miközben ezek asszertív kommunikációjához eszközöket és gyakorlási lehetőséget is kapnak.

Forrás: enjovom.hu
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.