Mi az igazság arról, hogy ahogy a kor előrehalad, úgy csökken a párok szexuális vágya? Van összefüggés?

Nem törvényszerű, hogy a szexuális vágynak csökkennie kell, attól, hogy idősödünk. Ha fizikai akadálya nincsen, aktívak maradhatunk övenes, hatvanas éveinkben is, azonban ehhez érdemes már a húszas, harmincas éveinkben kialakítani egészséges szexuális szokásokat. Igyekezzünk rendszeresen gyakorolni a testi örömöket, tanuljunk praktikákat, hogy ne laposodjon el a nemi élet, és tartsuk fent partnerünk lelkesedését akkor is, ha már évtizedek óta együtt vagyunk.

Érdemes rendszeresen ellenőriztetni hormonjainkat, férfiaknál különösen a tesztoszteron szintet kell szem előtt tartani. Férfiaknál szakorvosi felügyelet mellett potencianövelő szerek alkalmazása is lehetséges, de nem szabad túl gyakran vagy nem szakszerűen használni ezeket.

nemi vágy
Forrás: pexels.com

Csak úgy magától az idősödéssel nem kellene elmúlnia a nemi vágynak hormonálisan, a klimax azonban valóban befolyásolja az ösztrogénszintet, és tesztoszteronszintet, ami miatt alábbhagyhat a lelkesedés. Megfelelő gyógyszeres kezeléssel megoldható a nemi vágy csökkenésének visszafordítása, de érdemes pszichésen is kezelni.

Ha lelkileg rendben vagyunk, a megváltozott hormonszintek mellett is fenntartható a szex iránti érdeklődés. Fontos tudni a klimax időszakól, hogy egyszer elmúlik, és utána nem befolyásolják a testi tünetek az érzelmi vagy épp a nemi életet. A klimax elmúlásával érdemes ismét jobban megismerni egymást, illetve a lényeg a folyamatos odafigyelés, a hormonok ellenőrzése, illetve a párkapcsolatban való érdeklődés fenntartása.

Borítókép forrása: pexels.com

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.