Sokak éveken keresztül vágynak arra, hogy megtalálják társukat. Mindhiába, mert egyik randiból sem lesz folytatás, vagy ha véletlenül mégis, tiszavirág életű, konfliktusokkal és meg nem értéssel teli.

De ahelyett, hogy a másik felet kezdenénk újfent okolni, inkább induljunk el befelé, az önismeret útján.

Automatikus programjaink, gyökereinek felfedezése

Gyakran előfordul, hogy rendszeresen választunk hasonló partnereket magunk mellé, akikkel aztán mindig ugyanazok a problémák merülnek fel. Mi több, a problémákra adott reakcióink is rendre megismétlődnek, például heves viták alakulnak ki közöttünk vagy épp ellenkezőleg: magunkba fojtjuk minden érzésünket. Észre sem vesszük ezeket az automatikus programokat, melyeket nagy valószínűséggel gyerekkori sérülésekből, az anya-gyerek kapcsolat hiányából vagy egyéb tanult mintából fakadnak. Az önismeret pedig épp abban segít, hogy leássunk ezekhez a gyökerekhez, ily módon hozzuk felszínre a tudattalanunkban munkálkodó programokat és átírjuk azokat.

párkapcsolat önismeret
Forrás: freepik.com

Hogyan csináljuk?

Az önismereti munka hosszú, akár éveken át tartó folyamat, azonban ez az egyik leghatékonyabb út a valóban tartós párkapcsolathoz. Problémánkkal fordulhatunk pszichológushoz, aki egyéni terápia keretein belül, az adott problémának megfelelően, például relaxáció vagy szimbólumterápia alkalmazásával segíthet feltárni az okokat. Emellett számos csoportterápia és technika áll a rendelkezésünkre, mint a családállítás vagy a pszichodráma.

Borítókép forrása: freepik.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.