A távolság megválasztja a kapcsolatot. Ha nem bizonyul elég életképesnek, a felek búcsút mondanak egymásnak. Azonban ha mindkét fél elhivatott a kapcsolat iránt, az egymástól távol töltött hetek, hónapok alatt olyan készségekre tehetnek szert, melyek stabil alapot biztosítanak majd a közös élethez.

Fizikai kontaktus helyett beszélgetés

A fizikai távollét során nincs lehetőségünk összebújni és szótlanul élvezni a másik jelenlétét, vagy belefeledkezni a testi örömökbe – így sok esetben nem marad más lehetőség, mint a beszélgetés. A nap történéseiről, gondolatokról, érzésekről, mely azonban segít jobban megismerni, megérteni a párunkat és így lelkileg egy sokkal szorosabb és mélyebb kapcsolatot alakulhat ki.

A várakozás türelemre, elfogadásra tanít

Amíg visszaszámoljuk a perceket a következő találkozásig, rengeteg türelemre lesz szükségünk. Mert sok esetben itt nincs lehetőségünk azonnal kezelni egy felmerülő problémát és el kell tudnunk fogadni az állandó hiányérzetet – ami viszont hosszútávon kifizetődő lesz.

párkapcsolat távkapcsolat előnyei
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Bizalom

Nincs mellettünk, nem tudhatjuk hol jár, mit csinál, kivel találkozik. Ezért nem tehetünk más, mint hogy bizalmat gyakorolunk. Ez pedig segít majd elhinni magunkról, hogy nem a vizslató tekintetünk miatt van velünk, hanem mert valóban ránk vágyik.

Felértékelődik az együtt töltött idő

Azok a ritka alkalmak, amikor együtt lehetünk, nem a telefonunk nyomkodásáról fognak szólni, hanem közös programokról, az egymásra figyelésről, tehát a minőségi időről.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix