Nem csak szórakozásnak, de edzésnek is kiváló a síelés. Nem is gondolnánk, mennyire jól átmozgat és fogyaszt is!

Európában az egyik legkedveltebb sport a síelés. Nem is nehéz a rabjává válni, hiszen a kontinens tele van jobbnál jobb hegyekkel, amelyeken könnyen és gyorsan megtanulhatjuk a lesiklás művészetét. Érdemes tudni a síelésről, hogy nem csak hobbiként remek, de még az izmainknak is jót tesz. 

Csúszáskor a combok, a fenék, a lábak és a törzs izmai is dolgoznak, alaposan igénybe veszik az egész testet. A kicsit rogyasztott térdű állás szépen megdolgoztatja a testet, ráadásul gyakran a zsírégető zónába kerül a pulzus is síeléskor, azaz 120-140 közöttre. 30-40 perc síelés közben a szénhidrátokból nyer energiát a test, majd 30-40 perc után, ahogy minden kardio sportnál, a zsírraktárakból. A síelés márpedig jóval tovább szokott tartani, mint 40 perc, akár egész nap csúszkálhatunk, így egy teljes napi síeléssel akár 500-700 kalóriát is képesek vagyunk elégetni, sífutással ennek akár másfélszeresét is.

síelés
Forrás: pexels.com

A hatékony zsírégetéshez igyekezzünk minél többet folyamatosan mozogni, siklani, sífutni, és keveset ücsörögni, például a felvonón vagy a hüttében.

Mivel a liften ülve alacsonyabb a pulzus, majd a sport intenzívebbé válik sikláskor, aztán ismét pihenős rész jön a liftezéssel, majd megint csúszás, és így tovább órákon keresztül, igazán remek intervall edzésnek tudható be a havas sport.

Igyekezzünk minél jobban dolgoztatni a combfeszítő izmainkat síeléskor, mivel a combon találhatóak a legnagyobb izomcsoportok, ezáltal lehet a leghatékonyabban égetni a kalóriákat.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.