A mini facelift a hagyományos facelift módosított változata, amikor a plasztikai sebész kis bemetszéseket ejt a hajvonal körül, hogy megemelje az arc alsó felét, így korrigálva a megereszkedett bőrt.

A mini facelift egy korrekciós kozmetikai eljárás, amely a megereszkedett bőrt célozza meg.

facelift
Forrás: unsplash.com

Az arc alsó felére összpontosítva az eljárás általános célja a nyak és az állkapocs körüli bőr megereszkedésének korrigálása.

Bár a mini arcplasztika kevesebb bemetszést igényel, mint a hagyományos arcplasztika, mégis invazív eljárásnak számít. Mint minden típusú műtétnél, enyhe mellékhatásokkal kell számolni. Ezek közé tartozik a véraláfutás, a fájdalom és a duzzanat. A fertőzés elkerülése végett általában ajánlott antibiotikum szedése.

A töltőanyagokkal és más nem invazív öregedésgátló kezelésekkel ellentétben a mini facelift elvégzése orvosi képzést igényel. Szigorúan csak plasztikai vagy bőrgyógyászati ​​sebészek végezhetik ezt az eljárást.

A regenerálódási idő több hétig tart, ezért szabadságot kell kivenni a munkából.

Invazív műtétként a mini arcplasztika általános vagy helyi érzéstelenítést igényel. Miután elvégzik az érzéstelenítést, a sebész kis bemetszéseket ejt a fül és a hajvonal körül. Ezekkel a kis bemetszésekkel felfelé „emelik” a bőrt.

A folyamat során a felesleges bőrt is eltávolítják, ami segíthet feszesebbé tenni az arcot és csökkenteni a ráncok megjelenését is.

Néha a szem vagy a szemöldök emelésére is sor kerülhet egy mini facelift-tel együtt, hogy maximalizálják az eredményeket. Ennek az az oka, hogy az arcplasztika csak az arc alsó felét célozza meg – főleg az állkapcsot és az arcot. A felsőbb régiót tehát egyéb invazív vagy nem invazív kezelésekkel lehet még finomítani.

A varratszedésre kb.10 nap után kerül sor. A gyógyulási folyamat során duzzanat, véraláfutás, enyhe fájdalom, húzódás jelentkezhet, esetenként láz és a szövetnedvek eltávozása a sebből.

Bármilyen korrekciós eljárásban is gondolkodunk, a legfontosabb egy olyan sebész felkutatása, akiben maximálisan meg tudunk bízni és, akinél biztonságban érezzük magunkat.

Forrás: https://www.healthline.com/health/mini-face-lift
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.