Az ún. „brasilian butt” a latin-amerikai nők kerek, tónusos, feszes fenekére utal. Ami nekik genetikailag adott, azt más csak fenékplasztikával érheti el.

Kevés nő mondhatja el magáról, hogy olyan a melle vagy a feneke, amilyet ő megálmodna magának. Jó pár éve már, hogy a brazil fenék eljárás elérhető a nők számára, amivel bárki feneke lehet nagy, kerek és formás. De vajon, milyen áldozatot követel ez meg?

brazil_fenek
Forrás: unsplash.com

A brazil fenékplasztika egy igen megterhelő beavatkozás, ami a test számos területét érinti egyszerre, ezért nem egy leányálom a felgyógyulás. Az eljárás során a test különböző területeiről (has, combok, csípő) először zsírleszívással zsírszövethez jutnak, amit majd visszafecskendeznek a fenékbe. A zsírleszívás apró bemetszésekkel jár, ahol aztán kanült vezetnek be, és kiszippantgatják a zsírt. A zsírleszívás már alapvetően fájdalmas, és hosszú hetekig gyógyul.

Ezután azonban újabb vágások következnek a fenéken, ahol a zsírt visszajuttatják és a megfelelő helyen formálják. Ez sem épp fájdalommentes. Ha minden apró simítással végeztek, a páciensnek kompressziós ruhát kell hordania hetekig.

A műtét utáni lábadozás nem kellemes, a fertőzés veszély miatt gyógyszereket kell szedni, a megvágott területek fájnak, akár váladékozhatnak is. Az ember belázasodhat, az érzéstelenítéstől kótyagos lesz, hányinger gyötörheti, és persze sajnos véraláfutások, ödémák alakulhatnak ki.

A brazil fenék másik változata, amikor nem a saját zsírt injektálják vissza, hanem implantátumokat helyeznek a fenék izomszövete alá vagy fölé. Hasonlóan a mellplasztikákhoz.

A műtét néhány országban már rutin eljárásnak számít, ennek ellenére nem veszélytelen. A legsúlyosabb kockázata a zsírembólia, ami kb.3000 emberből 1-et érint és halálos kimenetelű is lehet.

Forrás: https://www.healthline.com/health/brazilian-butt-lift
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

A bakteriális vaginózis veszélyei a terhességben (x)

Babára, mamára is veszélyes lehet a bakteriális hüvelyfertőzés. A bőséges, halszagú folyással járó gyulladással mindenképpen keressünk fel szakorvost, és törekedjünk a meggyengült hüvelyflóránk helyreállítására.