A rókaszem műtét egy öregedésgátló eljárás, amelynek célja a felső szemhéj megereszkedésének javítása.

A róka szem eljárással megváltoztathatja a szem formáját, azonnali macskaszemet kaphatunk, ráadásul nem igényel vágást. A szemzug felemelésével búcsút inthetünk a szomorúnak tűnő, mandula alakú szemeknek. A kezelés egy tágra nyílt szemű, felemelt hatást hoz létre, amelyet macska- vagy róka szemként hívnak, és olyan hírességek népszerűsítik, mint Bella Hadid és Kendall Jenner.

rokaszem_plasztika
Forrás: northfoto.com

A róka szem eljárás csak minimálisan invazív, a szemöldökrészt szálbehúzással emelő eljárás. Bemetszés nélkül javítja a külső-felső szemhéjakat és a szemöldököt.

Az oldódó szálakat a bőr alá helyezik a szem külső sarkainál. Óvatosan meghúzva a szálak felemelik a szemöldököt, hogy megnyújtsák a felső szemhéjat és megemeljék a megereszkedett szövetet. A róka szem kezelés nemcsak liftingként alkalmazható, kiváló olyan esetben, ha pl. valakinek asszimetrikus a szemöldöke.

A szálak kis kúpokat tartalmaznak, amelyek a bőr alatt horgonyoznak, és lifting hatást fejtenek ki. Ezenkívül afféle tartóként is funkcionálnak, hogy térfogatot teremtsenek a bőr alatt, és ezzel fokozzák a kollagéntermelést. Az eljárás hatása tehát kettős előnyű.

Hetekkel a kezelés után ezek a kollagén-stimuláló részecskék hozzájárulnak a regeneráló hatásokhoz. Idővel a fonal feloldódik, és a szervezet természetes módon metabolizálja, nem hagy nyomot maga után.

A beavatkozás kb.30 perces, egy pici tű segítségével történik a szálbehúzás, előtte az arcot és a szem környékét injekcióval érzéstelenítik. Közvetlenül az eljárás utáni napokban tapasztalhatunk duzzanatot, bőrpírt vagy véraláfutást. Az eredmények a szervezet anyagcseréjétől, az életmódtól, aktivitásától és attól függően változnak, hogy milyen típusú orvosi fonalat használtak az eljárás során. Minimum 6 hónap, de lehet akár másfél év is a hatása.

A kezelés gyakorlatilag minden 18 év feletti esetében alkalmazható, amennyiben a páciens bőre nem ereszkedett meg túlzottan. Tehát van egy pont, amit meghaladva sajnos nem segít a ráncok eltüntetésében.

Az eljárás iránt érdeklődők két fő csoportra oszthatók:

  • Fiatal, 20-as és 30-as éveikben járó nők, akik szemöldökük alakját szeretnék megváltoztatni, nem pedig az életkorral összefüggő változásokat.

  • Érett, 40-es és 50-es éveiben járó nők, akiknek jól jönne egy műtéti szemöldökemelés, amely javítja a megereszkedett szemhéjak megjelenését, és eltünteti a ráncokat

A róka szem szálbehúzást tehát egy gyors és kockázatmentes beavatkozás, mely javítja a bőr rugalmasságát, tónusát és textúráját, eltünteti a vonalakat, ráncokat, feszesít, nem igényel bemetszés, nem okoz hegesedést, ugyanakkor serkenti a kollagén és elasztin termelést is.

Forrás: https://www.medical-solutions-bcn.com/en/fox-eye-thread-lift/
Borítókép forrása: northfoto.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.