Az ajakimplantátum egy kozmetikai eljárás az ajkak teltségének javítására. A tartós beinjektáláshoz szilikont vagy expandált politetrafluor-etilént alkalmaznak, melyek nem szívódnak fel.

Az ajakfeltöltés és az ajakimplantátum nem ugyanaz. Előbbi sokkal kíméletesebb, ráadásul, idővel felszívódik, így ha nem vagyunk tökéletesen elégedettek, akkor sem kell pánikba esni. A feltöltésekhez általában természetes, testbarát anyagokat használnak, mint például a hialuronsav.

ajakimplatátum
Forrás: unsplash.com

Az ajakimplantátumoknál a fentebb említett szintetikus anyagokat használják, illetve van egy olyan megoldás is, amikor a test saját zsírszövetéből vesznek ki és helyezik a szájba.

Kiknek ajánlott az implantátum a feltöltéssel szemben?

  • Akiknek szimmetrikusak az ajkaik

  • Akiknek elég hely van az ajkukban, hogy befogadjanak egy implantátumot, és a táguláshoz is

  • Akik majdnem végleges megoldást keresnek

  • Akik hosszú távon gondolkodnak és hosszabb távú befektetésként tekintenek ajkaikra

Az implantátum műtéteteket egy konzultáció előzi meg, manapság már számítógépes technológiával, digitálisan tervezhető meg a jövőbeni ajak. És amennyiben megfelelő szakembert választunk, a végeredmény is valóban olyan lesz.

A műtét körülbelül 30 perc, a lábadozás viszont hetekig tart. Apró varratok kerülnek a szájba, jó ideig húzódnak a szövetek, míg az implantátum megtalálja a kellő helyet. Előfordulhatnak véraláfutások, esetleg szövetnedv.

Fontos, hogy antibiotikumot szedjünk a beavatkozás után a felülfertőzések elkerülésére. 7-10 nap után következik a varratszedés.

Az ajakfeltöltések szemben az implantokkal, gyorsabban gyógyulnak, kevésbé fájnak és idővel felszívódnak, tehát nem örök megoldást kínálnak. Az implantátumok olyan ajaknagyobbító eljárások, melyek akár véglegesek is lehetnek, ellenben drágábbak és körülményesebbek.

Forrás: https://www.healthline.com/health/lip-implants
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.