Ha hihetünk annak a Hippokratésztől származó gondolatnak, miszerint „az vagy, amit megeszel”, a most következő 3 szuperélelmiszerben rejlő végtelenül gazdag és sokféle tápanyagnak hála olyan szupererőre tehetünk szert, hogy lassan mi is a világ megmentésére kelhetünk! 

Kivételes képességük abban áll, hogy ugyanazokat a nyomelemeket grammonként sokkal nagyobb dózisban tartalmazzák, mint bármely más gyümölcs vagy zöldség, így jóval kisebb mennyiség fogyasztása is könnyebben és gyorsabban juttat minket a hőn áhított egészséghez. Nem utolsó sorban pedig kivétel nélkül ízletes, kiváló csemegéknek bizonyulnak!

Chia-mag

A pudingok koronázatlan királynője méltán vált a szuperliga tagjává, köszönhetően magas omega-3 zsírsav és alfa-linolénsav tartalmának, mely a szív- és érrendszer számára nyújt nélkülözhetetlen támogatást. Ezenkívül a benne található, úgynevezett ALA zsírsav segít a koleszterinszint optimalizálásában.

Homoktövis

Fogyasszuk akár frissen szűrt ivólé, egy csésze illatos tea vagy lekvár formájában, a homoktövis kifejti szervezetünk számára áldásos hatásait. Kimagasló C-vitamin tartalma nagy szerepet játszik a megelőzésben, immunrendszerünk erősítésében. Értékes fitotápanyagokat és erős antioxidánsokat tartalmaz, valamint nincs híján az E és A-vitaminnak sem.

Goji bogyó

Ez a kellemes, édeskés gyümölcs a müzlik és joghurtok egyik kedvenc összetevője, mely bizonyítottan csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, védi a májat és gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható. Alkalmazásával hatékonyan kezelhető a vérszegénység, valamint megakadályozza a magas vércukorszint, így a cukorbetegség kialakulását.

Kiemelt kép: Unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.