A hideg időben még több vitaminnal és immunerősítővel kell feltöltenünk a szervezetünket. A mandarin egy igazi egészségbomba, ráadásul könnyen beszerezheted!

De vajon mi teszi ezt a gyümölcsöt olyan egészségessé? Összeszedtünk néhány tényt a mandarinról, ami a fogyókúrádba simán beilleszthető, ráadásul csökkenti az édeség utáni vágyadat is.

Erősíti a csontokat

A mandarinban rengeteg nyomelem és ásványi anyag - mint például a kálcium - található. Erősíti a csontokat és egészségesebbé teszi a fogakat. A citrusfélében található tápanyagokat ráadásul a szervezet jobban tudja hasznosítani. Ennek oka a mandarinban is megtalálható gyümölcssav.

Jót tesz a bőrnek

Az egészséges és ruganyos bőrhöz rengeteg C-vitaminra van szüksége a szervezetnek, ez pedig segíti a bőr kollagéntermelését, ami a feszes bőr alapja. A mandarin igazi C-vitamin bomba, ráadásul bétakarotint is tartalmaz, ami a sejtregenerációhoz szükséges.

mandarin
Forrás: pixabay.com

Javítja az immunrendszer működését

A megfázás elleni harcban is nagy szerepe van a mandarinnak. Segít a megelőzésben, de ha már nyakunkon a nátha, akkor is támaszkodhatunk rá, hiszen hamarabb leküzdhetjük a betegséget. Napi 3-4 mandarin fedezi a napi C-vitamin szükségletünk egyharmadát.

Segít a fogyásban

Amerikai kutatók nemrégiben közzétettek egy tanulmányt, amelyből kiderül, hogy a mandarin a fogyásban is segít. Ez a nobiletin nevű vegyületnek köszönhető, ami szerepet játszik a zsírégetésben. Tipp: a nobiletin közvetlenül a héj alatt található nagy mennyiségben, azon a bizonyos fehér rétegen, ami a gyümölcs belsejét körülöleli. Ezt mindenképp hagyjuk rajta a gyümölcsön és így fogyasszuk.

Védi a májat 

A nobiletinnek van még egy hasznos tulajdonsága: segít abban, hogy a májban ne halmozódjon fel túl sok zsír. 

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.