Ha minden diétát kipróbált, de nem vezettek eredményre, a vényköteles súlycsökkentő gyógyszerek segíthetnek a fogyás elindításában.

Kik számára megfelelők a súlycsökkentő gyógyszerek?

A vényköteles súlycsökkentő gyógyszerek segíthetnek beindítani a fogyást az általános egészségi állapot javítása érdekében. Jelenleg azok számára érhetők el, akik megfelelnek bizonyos feltételeknek, beleértve az alábbiakat:

  • 30 vagy annál nagyobb testtömegindex (BMI) - elhízottnak tekintjük azt, akinek a BMI értéke 30 vagy annál több.
  • 27-es BMI, plusz egy vagy több kapcsolódó kóros állapot - a túlsúlyhoz kapcsolódó problémák közé tartozik a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint vagy az ízületi fájdalom.

Hogyan hatnak a vényköteles súlycsökkentő gyógyszerek?

A legtöbb embernél a súlycsökkentő gyógyszerek az agyra hatnak, hogy csökkentsék az étvágyat. Kezdetben ez beindíthatja a fogyást. Idővel azonban a szervezet alkalmazkodik, így a gyógyszer kevésbé hatékony lehet. Ekkor előfordulhat, hogy növelni kell az adagot, hogy ugyanazt a hatást érje el.

súlycsökkentő gyógyszerek
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Elegendő csak a gyógyszer szedése a fogyáshoz?

Nem, ez csak a testsúlyt csökkentő fogyási terv része. Emellett szükség van az egészséges táplálkozásra (beleértve a gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és sovány fehérjéket), a rendszeres, intenzív testmozgásra, a hatékony stresszkezelésre (a stressz hatással lehet a szervezet működésére, és érzelmi evést okozhat), valamint a minőségi alvásra (a fáradtság lelassíthatja az anyagcserét).

Melyek a súlycsökkentő tabletták kockázatai?

Mint minden gyógyszernek, ennek is vannak mellékhatásai, például szájszárazság, fáradtság, fejfájás, szapora pulzus, vesekövesség, magas vérnyomás.

Milyen eredmények érhetők el a vényköteles súlycsökkentő tabletták használatával?

A testtömeg 6-15 százalékának elvesztése 6-12 hónapon belül. Ez nagy változást hozhat az olyan kóros állapotok tekintetében, mint például a cukorbetegség, a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.