Egy amerikai természetgyógyász szerint a vércsoportunk határoz meg mindent.

A vércsoport diéta egy amerikai természetgyógyász „találmánya”, Peter J. D'Adamo nevéhez fűződik.

Eddig semmilyen tudományos bizonyítékot nem találtak az elmélete alátámasztására, de ettől függetlenül minden évben újra és újra előkerül a vércsoport diéta kérdésköre, annak összes ellentmondásával.

D'Adamo szerint a különböző vércsoportok eleve különböző szinten hajlamosítják az embereket különböző betegségekre, és a vércsoport alapján más és más terhelésre alkalmasak, valamint máshogy reagálnak a különböző élelmiszerekre is.

vercsoport, diéta
Forrás: pixabay.com

0 típus: remekül terhelhető a nehéz, intenzív fizikai aktivitást neki találták ki. Az állati eredetű fehérjéket jól hasznosítja, de a tejtermékeket (amelyek mellesleg szintén állati eredetű fehérjeforrások …) és a gabonákat kevésbé.

A típus: a vegetariánus diéta ideális számára. Neki különösen fontos a friss organikus élelmiszer, mert az immunrendszere gyenge, valamint hajlamos a szívbetegségekre és a daganatos megbetegedésekre.

B-típus: a B vércsoportú emberek az A-sok ellentétei: a betegségekkel szembeni ellenállóképesség, a jól működő emésztő- és immunrendszer jellemzi őket (D'Adamo szerint.). A mozgástípusok közül inkább az olyanokat részesítik előnyben, ami segíti a mentális ellazulást, mint például az úszás, kirándulás.

D'Adamo szerint a különböző vércsoportú emberek máshogy reagálnak az élelmiszerekre. Ennek oka véleménye szerint, hogy az élelmiszerekben található különböző, úgynevezett lektinek (növényekben, állatokban és az emberekben is megtalálható fehérjék, amelyek összekötik a fehérjéket és szénhidrátokat, az immunsejtek a segítségükkel tudnak kapcsolódni a vérerek falához és a fertőzés helyére jutni) kémiai reakcióba lépnek a vörösvértesteken található ABO antigénekkel. Mivel az egyes vércsoportok eltérően reagálnak a leptinekre, ezért vércsoportonként más diéta kell.

Egy áttekintő cikkben több ezer, a vércsoport diétával kapcsolatos szakmai közleményt elemeztek, de egyetlen egyet sem találtak, ami hiteles eredményt mutatott volna ennek a diétának a megalapozottságáról vagy hatékonyságáról.

Forrás: dadamo.com
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.