Nem hiába mondják az E-vitamint a szépség vitaminjának, ugyanis elképesztő hatása van mind a szervezetre, mind pedig a bőregészségre nézve.

Ezt a zsírban oldódó vitamint a zsírszövetek és a máj raktározza, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő étkezéssel, vagy legalábbis étrend-kiegészítő formájában vigyük be szervezetünkbe. Antioxidáns tulajdonságai révén kiválóan veszi fel a harcot a szabad gyökök ellen, amelyeknek nagy szerepe van a ráncok és egyéb bőrproblémák kialakulásában. De mindezek mellett számos érvet lehet még találni, amelyek már önmagunkban is nyomos indokot jelenthetnek a rendszeres szedése mellett. Íme:

Lassítja a sejtek öregedését

A krémek, a kezelések, illetve a 2-3 liter vízfogyasztás mellett az E-vitamin szedése is nagyban hozzájárul a szép és fiatalos bőr megtartásához.

Jó látás

Szinte elengedhetetlen szerepe van a szem egészségének megőrzésében, ahogy abban is, hogy minél jobban kitolódjon az időskori látásromlás.

Sportolóknak kötelező!

Az E-vitamin – amellett, hogy erősíti az immunrendszert – az izmok fejlődéséhez és teljesítményének megtartásához is szükséges, ezért a sportolóknak vagy az aktívan edzőknek mindennap figyelniük kell a napi megfelelő mennyiség bevitelére.

Az A-vitaminnal együtt igazi csodafegyver

Az A- és E-vitamin együttes szedése védi a tüdőt a légszennyeződéstől, így jóval kevesebb eséllyel alakulhatnak ki olyan betegségek, amelyek elsősorban ezt a szervet érintik.

Segíti a sejtek regenerálódását

Akár külsőleg, akár belsőleg használjuk megakadályozza a keloidos hegesedését, valamint a gyors sebgyógyulást is támogatja.

Hiánya azonban komoly problémák kialakulásához vezethetnek. Többek között csökkenti a termékenységet, vérszegénység és izomsorvadás alakulhat ki, valamint a koncentrációs képesség és az idegrendszer állóképessége is romolhat.

Borítókép forrása: Unsplash
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.