A munkahelyi stressz károsan hat az egészségére, ideértve a szív- és érrendszeri betegségeket, különösen a magas vérnyomást. Vajon agyvérzést is okozhat?

Sajnos igen. Számos bizonyíték van arra, hogy a munkahelyi stressz összekapcsolható stroke fokozott kockázatával.

Hogyan okozhat a stressz stroke-ot?

Hogy pontosan mi történik a stressz „alatt”, attól függ, hogy még milyen egyéb tényezők tapasztalhatók. A stressz gyakran más tényezőkkel kombinálva válthat ki betegségeket, például gyulladást, magas vérnyomást vagy más érrendszeri problémákat, amelyek agyvérzéshez, agyi infarktushoz vagy szívrohamhoz vezethetnek.

munkahelyi stressz stroke
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Tippek a munkahelyi stressz csökkentésére

Sokunk számára a munkahelyi stressz elkerülhetetlen, de vannak olyan módszerek, amelyekkel csökkenthető az elmére és a testre nehezedő nyomás. Íme, néhány egyszerű módszer a stressz csökkentésére:

  • Lélegezzünk mélyen, meditáljunk vagy próbálkozzunk a jógával, melyekkel fokozható a fizikai aktivitásunk.
  • Használjunk relaxáló, meditáló mobilalkalmazásokat vagy hallgassunk nyugtató zenét.
  • Keljünk fel korábban és indítsuk aktívabb testmozgással a napunkat. Lehetőség szerint mozogjunk többször a munkanap alatt vagy edzünk utána.
  • Korlátozzuk az alkoholfogyasztást.
  • Ügyeljünk arra, hogy legyen időnk főzni, vagy rendeljünk egészséges ebédet vagy vacsorát.
  • Vegyünk néhány szobanövényt, amelyekkel kellemes teret teremthetünk a munkánkhoz.
  • Koncentráljunk egyszerre csak egy feladatra, mivel a több feladat „egyidőben” történő végzése gyakran növelheti a stressz szintjét.

Ha a munkánk nagyon stresszes, figyeljünk a vérnyomásunkra, és keressük fel az orvost, ha a stressz kezelhetetlenné válik.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.