Mindennapos fogyasztásra is ajánlják ezt a távol-keleti fűszernövényt, amit Kínában már időszámításunk előtt több évszázaddal is használtak. Lássuk, mire is jó a gyömbérgyökér.

Fűszerként

Rendkívül változatosan felhasználható növényről van szó, melyet sokszor ételek – levesek, húsételek, sütemények vagy akár tea – ízesítésére használunk. Gyógylikőr, gyömbérsör is készül belőle jellegzetes, csípős íze miatt, ezen kívül pedig kandírozott formában édességként is fogyaszthatjuk.

Gyomorerősítő és – nyugtató

Gyulladáscsökkentő hatása miatt a gyömbér gyakori fogyasztása még abban is segít, hogy megszüntesse a puffadást, hasfájást vagy hasmenést. A savtúltengést is csökkentheti, ha elfogyasztunk belőle naponta egy kis adagot, nyersen.

Forrás: Unsplash
Forrás: Unsplash

Immunerősítő

Vírus- és baktériumellenes anyagok mellett A-, B-, C- és E-vitaminokat is tartalmaz, így a megfázás megelőzésére és kezelésére is kiválóan alkalmas. Izzasztó és köhögéscsillapító hatása is ismert, ehhez nem kell mást tennünk, mint egy kevés reszelt gyömbért leforrázni pár deci vízzel, állni hagyni, majd a leszűrt italt mézzel ízesítve meginni.

Ízületi fájdalmak ellen

A gyömbérolajjal való masszírozás csökkentheti az érintett terület fájdalmát, ezenkívül az izomlázat is elmulaszthatja.

Javítja a vérképet

A koleszterinszint csökkentése, az alacsony vérnyomás megemelése mind felírható a gyömbér előnyeit soroló végtelen listára. Egyszóval fogyasszuk bátran!

Borítókép forrása: Unsplash
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.