Köztudott, hogy a vitaminok ételként és étrend-kiegészítőként való szervezetbe juttatása elengedhetetlen. Azonban az intravénásan beadott vitaminok egyre növekvő népszerűsége lassan kezdi átvenni az uralmat, méghozzá nem is ok nélkül...

A vitamininjekciós kúrák az Egyesült Államokból indultak útjukra, amelyeknek elsősorban az volt a lényege, hogy nagy dózisban juttassanak több vitamint a szervezetbe. Ennek előnye, hogy magasabb hasznosulással és gyorsabban képesek felszívódni, mintha szájon át vennénk be. Ezek közül az egyik legkedveltebb a B12-vitamin injekció.

b12
Forrás: pexels.com

De mégis mi az a B12-vitamin injekció?

Ez a vitamin (vízben oldódó) alapvetően a húsokban, a tojásban, a tejtermékekben és a halakban található meg. Leginkább az idegrendszer egészségét és a vörös vérsejtek termelődését támogatja. De fontos szerepe van az emésztés zavartalan működésében és a vérszegénység kialakulásának csökkentésében is. Ezért sem árt, ha mindennap gondoskodunk a napi megfelelő dózisról (2,4 mikrogramm). Bár az átlagos mennyiséget biztosítják az étrend-kiegészítők, injekció formájában ennek többszörösét lehet a szervezetbe juttatni.

Leginkább azoknak javasolják ezt a formát, akik székrekedéstől, súlytöbblettől, depressziótól és álmatlanságtól szenvednek. Valamint a teljesen vegán étrendűek számára is fontos, akiknél gyakran lép fel a B12-vitamin hiánya. Hatását tekintve igen hasznos, ugyanis felgyorsítja az anyagcserét, energetizál, felfrissít, helyreállítja a szervezet normál működését.

Szakértők és orvosok is erősen ajánlják azoknak, akik krónikus, gyulladásos vagy ízületi betegségben szenvednek, ugyanis a test regenerálódási folyamatait is felgyorsítja, de ami a legfontosabb, hogy erősíti és védi az immunrendszert.

Forrás: https://www.medicalnewstoday.com/articles/318216
Borítókép forrása: pexels.com
 
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.