Az aromaterápiának hála ma már nem szükséges az enyhe betegségek esetén gyógyszeres kezelést alkalmazni kisgyermekünknél. Az enyhébb tüneteket kíméletesen orvosolhatjuk a növényi eredetű illóolajok segítségével.

Milyen problémákra nyújthatnak megoldást?

Már néhány csepp olaj elég lehet gyermekünk öngyógyító folyamatainak elindításához. Ezek a gyengéd készítmények kiválóan alkalmasak a hasfájás, megfázásos tünetek enyhítésére, illetve segítenek kisbabánk nyugalmának helyreállításában és javítják az alvás minőségét. Az adagolásról mindenképp kérjük ki szakember véleményét!

baba aromaterápia
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Milyen illóolajokat használjunk kisgyermekeknél?

Általánosságban elmondható, hogy csakis 100%-os tisztaságú, természetes alapanyagokból készült illóolajok alkalmasak gyógyászati célokra. Ezeken belül is léteznek olyan aroma- és virágvizek, melyeket az illóolaj lepárlásával állítanak elő, ezek a sokkal gyengédebb készítmények pedig kiválóan alkalmasak kisgyermekek számára. A rózsavíz, levendula és citromfű kimondottan jó választás.

Hogyan alkalmazzuk őket?

Az illóolajokat használhatjuk masszázsolajba keverve, melyet akár mi magunk is könnyedén előállíthatunk: csupán 10 csepp levendulaolaj, 4 csepp narancsvirágolaj, 2 csepp kamillaolaj és 120 ml sárgabarckmag-olaj szükséges hozzá. Igen elterjedt felhasználási mód a párologtatás, ehhez a legjobb eszköz az aromalámpa vagy diffúzor. Ezenkívül fürdővízbe csepegtetve, vagy golyós üvegcséből a bőrre kenve is remekül kifejtik hatásukat.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.