Kezd meglátszani rajtad az edzés nélkül eltöltött időszak vagy szeretnéd kicsit formába hozni magad tavaszra? Akkor épp itt az ideje, hogy elkezdd az otthoni edzéseket!

A legfontosabb az étkezés, ezt ne feledd! A megfelelő étrend hetven százalékban járul hozzá a külsődhöz. Az étrended legyen rostban és fehérjében gazdag, és tervezd úgy a napod, hogy minimum ötször étkezel, így a szervezeted nem érzi úgy, hogy raktároznod kell. Az alábbiakban ajánlunk néhány otthoni mozgásformát, amelyekkel formába hozhatod magad. Ne feledd: inkább többször eddz keveset!

Trambulin 

Ha van gyereked és kertes házban laksz, valószínűleg van trambulin is a kertben. Nyugodtan használhatod te is, amikor a gyerkőc éppen pihen. 

Ugrókötél

Ha nincs tarmbulinod, ugrókötlezz! Arra ügyelj, hogy ez a mozgásforma jobban terheli az izületeid, mint a trambulin, ezért csak fokozatosan csináld!

Fitnesz otthon

Ha látványosabb változást szeretnél, érdemes néhány kettlebell súlyt és kézi súlyzókat beszerezned otthonra. Itt is fontos a fokozatosság, kezdd kisebb súlyokkal és fokozatosan növeld a terhelést!

yoga
Forrás: pixabay.com

Jóga

A jóga nem csak kiváló edzésforma, de ki is kapcsol, így ez azoknak ajánlott, akik szeretnének edzés közben is ellazulni. Tölts le egy appot a telefonodra vagy kezdj bele egy online jóga-órába!

Hulahopp

A hulahopp karikáról köztudott, hogy remek karcsúsító. Hallgasd hozzá a kedvenc zenédet és garantáltan feldobja a napod, ráadásul a derekad is centikkel lesz vékonyabb!

Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.