Nők milliói szoktak rá teljesen az ajak krémekre.

Érdemes leszögezni előre, hogy az ajakápoló függőség minden esetben pszichés és nem kémiai. Az ajkunk bőre nem képes kémiai függőséget kialakítani, de az agyunk teljesen rá tud kapni a krémezésre. Az érzet valóban puhább lesz kenegetés után, de nem tesz jót, ha rendszeresen, túl gyakran csináljuk, inkább csak egyszer-egyszer ajánlott: A bőrnek van egy olyan ciklusa, mikor a hámsejtek elhalnak, és leválnak a szánkról, de az ajakápolóval tulajdonképpen visszatapogatjuk a felületére a hámsejteket. Ez elzárja a friss bőrt, nagyobb kárt okozva, mint hasznot, mert nem jut a friss bőr tápanyaghoz.

Mikor az ápoló eltűnik a szájról, kiszáradnak a rátapadt hámsejtek, ettől cserepessé válik a száj bőre, az ember pedig mit tesz ilyenkor? Ajakápoló után nyúl.

ajakápoló
Forrás: pexels.com

Jobb fokozatosan leszokni róla teljesen, és maximum hetente egyszer-kétszer kenni ezekkel a szerekkel, de semmiképp sem napjában többször. Ha rendszeresen kenjük az ajkainkat, majd többet nem, a gyors és nem fokozatos leszokás miatt száraznak érezhetjük a szánkat, és egyre inkább nyúlnánk a termékek után, de pont ilyenkor kell erősnek lenni.  

Vészeljük át az "elvonási" időt, és hamar vissza fog állni a bőr a természetes helyzetébe.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.