Volt már olyan stresszes, hogy hányingert érzett vagy hányt? Kiderült, hogy a stressz okozta hányinger valós probléma.

Léteznek azonban hatékony módszerek a stresszes hányinger kezelésére, sőt annak megelőzésére is.

A stressz okozhat hányingert és hányást?

Amikor stresszes, a szervezete hormonok özönét bocsátja ki, hogy felkészítse arra, hogy szembenézzen egy vélt fenyegetéssel vagy elmeneküljön az elől. Az, hogy ebben a „túlélő” módban van, kihat a teste összes rendszerére, beleértve az emésztőrendszerét is. A kellemetlen érzések az emésztőrendszeri tünetek formájában jelentkezhetnek, beleértve a stresszes émelygést, a hasi fájdalmat, a székletürítési szokások megváltozását és még a stresszes hányást is. De nem mindenki tapasztal stresszes hányingert és hányást. Bizonyos egészségi állapotok hajlamosabbá tehetik Önt, beleértve az irritábilis bél szindrómát, a depressziót és szorongást.

stressz hányinger
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Hogyan lehet megelőzni a stressz okozta hányingert?

A szakértők három módszert javasolnak, amelyek segítenek elkerülni a stresszt, amely hányingerhez vezethet:

Testmozgás: A rendszeres mozgás (30 percnyi úszás, tempós gyaloglás, tánc vagy kertészkedés) növeli a jó közérzet hormonjait, javítja a hangulatot, és megvédheti szervezetét a stressz káros hatásaitól.

Meditáció: Kezdje napi 10 perces irányított meditációval, használjon online útmutatást vagy vegyen részt egy formális órán az alapok elsajátításához. Végül növelje a meditáció idejét körülbelül napi 20 percre.

Egészséges táplálkozás: Próbáljon gyakori, kisebb étkezéseket három nagy étkezés helyett. Kortyolgasson borsmentateát, amelyről ismert, hogy javítja az emésztést.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.